Afbeelding

Eerste Wieler Wind Zesdaagse start zaterdag in Middelburg

Door: Britta Janssen Sport

MIDDELBURG - In Middelburg staat zaterdag (1 juni) de eerste etappe van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) op het programma. Deelnemers fietsen 98 of 45 kilometer over de Wouter Weylandt-route. 

De start- en finishlocatie ligt zaterdag rondom de Cycle Hub in Middelburg. Hier is doorlopend informatie over Zeeland, fietsen en e-bikes te vinden.  Zaterdag is de start voor de 98 kilometer om 9.30 uur. De deelnemers aan de 45 kilometer beginnen om 10.00 uur.

Weekeinden

De ZWW6D is voor zowel recreatieve fietsers als wielrenners. Er zijn twee aparte routes, zodat iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. In zes weekeinden zijn er zes uitdagende en winderige routes te volgen, verspreid door Zeeland. Op zondag 16 juni staat de Zeeuwse Wind Route fietstocht vanuit Westkapelle op de agenda, op zondag 23 juni de Jo de Roo toertocht vanuit Goes, op zondag 7 juli de Jan Raas toertocht vanuit ’s-Heerenhoek, op zaterdag 17 augustus de Keetie van Oosten–Hage toertocht vanuit Sint-Maartensdijk en zondag 22 september de Theo Middelkamp toertocht vanuit Axel.

Samenwerking

Naast de fietstochten is er bij enkele dagen een programma voor alle leeftijden, met onder andere happen en trappen, fietsen voor stichting MS in Westkapelle, een dikke bandenrace en een bmx-clinic.De ZWW6D is een samenwerking tussen recreatieondernemers, VVV Zeeland, provincie Zeeland, Veilig Verkeer Nederland (VVN), fietsclubs en –organisaties en SportZeeland.

Kijk voor meer informatie op www.sportzeeland.nl/ZWW6D.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief