Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Gezochte man (22) met behulp van burgers aangehouden op Beenhouwerssingel

Door: Bregje Kop Politie

MIDDELBURG - Een gezochte man is vrijdagavond op de Beenhouwerssingel door de politie aangehouden. Tijdens zijn aanhouding probeerde de man te vluchten.

Rond 21.45 uur zag een agent in burger een bekende crimineel. Het was hem bekend dat deze man nog door de politie werd gezocht, onder andere voor een vernieling van een auto in april jl. in Middelburg. Omdat deze 22-jarige man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het de politie nog niet gelukt hem aan te houden. Diverse politie-eenheden reden richting het centrum van Middelburg. 

Toen de agenten in het centrum arriveerden zagen twee van hen de man op de fiets over de Langeviele rijden. Ze stapten uit de politieauto en riepen dat hij moest stoppen. De agenten renden achter de man aan, die harder doorreed richting de Langevielebinnenbrug. De agenten wisten hem vast te pakken, maar hij kon toch ontsnappen. Enkele mensen gooiden terrasstoelen naar de crimineel, waardoor hij viel. Toch wist hij in eerste instantie te ontkomen.

Op de Beenhouwerssingel werkten agenten de man uiteindelijk op de grond. Hij probeerde hierbij met geweld te ontsnappen, maar dat was tevergeefs. Hij werd geboeid. Tijdens zijn vlucht gooide de man nog allerlei spullen weg. Een andere burger hielp de politie nog om twee zakjes met witte poeder uit het water te vissen. De politie onderzoekt of het drugs zijn. Ook de andere spullen worden onderzocht.

Vuurwapen

De man is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiebureau gebracht. Hij zit nog vast. Later op de avond werd nog in een woning aan de Buitenhovelaan gezocht, omdat het vermoeden bestond dat de man daar wel eens verbleef. In de woning werden een vuurwapen en patronen gevonden. Tevens werd daar cocaïne gevonden. Deze spullen werden ook in beslag genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief