Foto: Annet Eekman

Herinrichting Dorpsstraat moet worden afgemaakt ondanks meerkosten

OOSTKAPELLE - De herinrichting van de Dorpsstraat in Oostkapelle moet, ondanks de meerkosten, helemaal worden afgemaakt.


Dat vindt het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Veere. Ze vraagt de gemeenteraad om 300.000 euro extra. Er was vorig jaar al 1.710.000 euro vrijgemaakt voor de reconstructie.

Teer

Dat blijkt niet genoeg te zijn door onverwachte archeologische vondsten en bodemverontreiniging, die er is door oude rioleringsbuizen die ooit zijn behandeld met teer.

De extra kosten komen uit op 345.075 euro. Het college wil dit dekken door een provinciale subsidie van 45.075 euro voor het toegankelijk maken van de bushalte in te zetten, 100.000 euro te gebruiken die over was van de herinrichting van de Markt in Veere en twee ton uit de algemene reserve te pakken.

Begonnen

De reconstructie van de Dorpsstraat is vorig jaar al begonnen. In de wintermaanden is het deel tot de Lantsheerstraat opnieuw ingericht. Dit najaar wil de aannemer verder met het gedeelte tussen de Noordweg en de rotonde.

Het college heeft gekeken of ze de tweede fase kan schrappen om kosten te besparen, maar dat zou volgens haar niet slim zijn. “De Noordweg, met de matige kwaliteit van het riool, de verharding en matige inrichting, blijft dan in zijn huidige staat liggen, we moeten het contract met de aannemer afkopen en voor fase twee is het materiaal al ingekocht”, motiveert het college haar keuze om de klus af te maken.

Gejuich

Bovendien is het resultaat van de eerste fase met gejuich ontvangen. “Als het tweede deel niet uitvoeren zal dat een teleurstelling zijn voor de omgeving.” Als de raad akkoord gaat, maakt de aannemer tussen november en april volgend jaar.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief