Medewerkster Helma, Rob Boogaard en zijn echtgenote Koosje (vlnr) van Vitaminehoek De Kragge.
Medewerkster Helma, Rob Boogaard en zijn echtgenote Koosje (vlnr) van Vitaminehoek De Kragge. Foto: Annet Eekman

Natuurlijk genieten bij De Kragge

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MELISKERKE - Bij Vitaminehoek 'De Kragge' in Meliskerke kunt u terecht voor groenten, fruit en andere ambachtelijke en verse boodschappen. Bijna alle producten in de winkel komen uit de buurt, vaak zelfs van het aangrenzende land van eigenaar Rob Boogaard.

De boerderijwinkel is in 2003 geopend en vernoemd naar de kragge waarop het gevestigd is. Een kragge is een begroeid drijvend eilandje dat uiteindelijk wortelt in de bodem.

Ruilen

Onder meer aardappelen en verschillende soorten kool verkoopt De Kragge van eigen land. "En we ruilen onze aardappelen voor bijvoorbeeld appels, peren en aardbeien van telers in Zuid-Beveland", vertelt Rob Boogaard. Verder biedt de winkel onder meer zuivelproducten van Zeeuwse bodem, eieren van eigen vrije uitloopkippen, Zeeuwse verse sappen en jam, lokaal gebrouwen bier, ambachtelijk gemalen meel en bloem en dagverse frisse salades.

Bewust

Nu de zomer ten einde loopt, wordt het tijd voor onder meer bloemkool, broccoli en andijvie. "En straks gaan we weer richting bijvoorbeeld de boerenkool en rode kool." De producten die De Kragge niet oogst van haar eigen land, koopt ze in bij kwaliteitsleveranciers en ambachtelijke telers die Rob Boogaard en zijn medewerkers goed kennen. "Alles kopen we zo dichtbij mogelijk in. Dat doen we bewust, omdat we duurzaam willen werken en het milieu zo min mogelijk willen belasten. We zijn bijvoorbeeld ook bezig met zonnepanelen om een energieneutraal bedrijf te worden. We vinden het belangrijk om bezig te blijven met nieuwe ontwikkelingen."

Kijk voor meer informatie op www.vitaminehoekdekragge.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief