Er werden vier personen aangehouden.
Er werden vier personen aangehouden. Foto: Rijnhout Media

Vier aanhoudingen bij zesde integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - Op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg heeft gisteren voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. In totaal zijn er vier mensen aangehouden en meerdere wapens in beslag genomen. 

Gemeente Middelburg voerde in samenwerking met de Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit de controle uitgevoerd. Het doel van de controle is een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van misstanden. Uiteindelijk moet het criminaliteit zoveel mogelijk worden uitgesloten op het bedrijventerrein. 

Aanhoudingen
Bij deze zesde controle werden diverse overtredingen geconstateerd. Daarnaast zijn er zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. In totaal werden er vier personen aangehouden. Een van hen wilde zich niet legitimeren, een ander reed zonder rijbewijs onder invloed van verdovende middelen. Diegene is al meerdere malen hiervoor aangehouden. Daarom is nu ook zijn auto in beslag genomen. Twee anderen zijn aangehouden vanwege verboden wapenbezit. 

Diverse overtredingen
Er waren vooral veel kleinere overtredingen van milieuvoorschriften. Bij twee bedrijven werd geconstateerd dat er werd geslagen, terwijl dit niet is toegestaan. Twee bedrijven kunnen een vervolgonderzoek door de Belastingdienst verwachten. Er zijn twee voertuigen aangetroffen waarvan het Voertuig Identificatie Nummer is verwijderd. De politie heeft een bekeuring uitgeschreven voor roekeloos rijden. Er zijn in totaal zes wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen, één balletjespistool en twee busjes pepperspray aangetroffen. Ook werd er bij een bedrijf illegaal vuurwerk gevonden. Er zijn vijf dozen met blanke patronen van 9mm aangetroffen en een bepaalde hoeveelheid namaakgoederen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief