Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Kids kunnen op reis tijdens Kinderboekenfeest in de Drvkkery

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Tekenen, knutselen, voorlezen, schminken, workshops en muziek. Er is van alles te doen tijdens het Kinderboekenfeest in de Drvkkery. Iedereen is uitgenodigd in de winkel op de Markt op zondag 6 oktober.

Het feest vindt plaats op de eerste zondag van de Kinderboekenweek, die volgende week woensdag (2 oktober) begint. In aanloop daar naartoe zijn er ook al enkele activiteiten in de Drvkkery. Zo geeft het Zeeuwse collectief VirusGrafiek workshops aan basisschoolleerlingen over vervoer, het thema van deze editie van de Kinderboekenweek.

Haaientanden

Volgende week vrijdag (4 oktober) komt de meermaals gelauwerde schrijver Anna Woltz langs. Zij heeft het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Het heet ‘Haaientanden’ en gaat over de 11-jarige Atlanta die in een nacht rond het IJsselmeer wil fietsen, maar vlak na de start tegen de mysterieuze Finley botst, die twee haaientanden bij zich heeft. Woltz vertelt volgende week vrijdag (4 oktober) over haar boek om 13.30 uur. Jong en oud is dan welkom.

Populair

Een van de bekendste gasten op het Kinderboekenfeest van zondag is Gary Northfield. De Brit is bekend van zijn boeken over Julius Zebra. Northfield en zijn zebra zijn in de zaak tussen 12.00 uur en 13.00 uur. “Net als de boeken over de waanzinnige boomhut en de dagboeken van een muts zijn zijn boeken ontzettend populair. Daar vragen heel veel kinderen naar, maar je ziet bijvoorbeeld ook dat een mooi geschreven verhaal zoals ‘Lampje’ heel populair is”, zegt kinderboekenspecialist Eric de Vries van de Drvkkery.

Gekke Geit

Het bezoek van Northfield is de start van een middag vol schrijvers, muziek en activiteiten. De Vries is zelf erg blij met de komst van Arend van Dam. “Hij maakt prachtige boeken over geschiedenis en geografie, die je kunt voorlezen.” Van Dam vertelt verhalen voor kinderen uit de onderbouw en bovenbouw. Mjon Stark geeft een aantal workshops. In haar boek ‘Gekke Geit’ komt het hoofdpersonage tot leven. Zij laat kinderen zien hoe ze dat voor elkaar krijgt.

Knetter en Spetter

Verder zingt Sjef Hermans liedjes en geeft het Zeeuwse Jeugdorkest een optreden, presenteren Thijs van Aken en Ewout Eggink hun nieuwe deel uit de Knetter en Spetter-serie en maken Aagje Feldbrugge en Lucy de Graaff met de jongens en meiden een reis door de tijd. Feldbrugge heeft in het verleden meegewerkt aan boeken over de archeologie. “Ze heeft nu een verhaal gemaakt voor kinderen. Met hen maakt ze een reis door de tijd op Walcheren”, legt De Vries uit. “En terwijl zij vertelt, tekent De Graaff het op papier.”

Polopos

De laatste gaste is Thysa Zevenbergen. Zij heeft ‘Kleine vos op zoek naar overal en nergens’ gemaakt. Ze heeft de illustraties in haar prentenboek gemaakt uit gesneden stukjes papier. Bij het grote publiek is ze bekend van haar deelname aan ‘Het Spaanse dorp: Polopos’. Met haar man Wijnand won ze het programma.

Op de dinsdag na het Kinderboekenfeest (8 oktober) komt de veelgeprezen kinderboekenauteur Bette Westera nog langs. Zij is om 13.30 uur in de zaak. De toegang is vrij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief