Eigenaar Jeroen en leerling-slager Jonathan van Slagerij Ten Brink.
Eigenaar Jeroen en leerling-slager Jonathan van Slagerij Ten Brink. Foto: Britta Janssen

Slagerij Ten Brink in Middelburg viert eerste lustrum

Door: Lennert Steketee Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Met het opzetten van hun eigen ambachtelijke slagerij in Middelburg en de verhuizing naar een betere locatie niet lang daarna, hebben Nathalie en Jeroen ten Brink een drukke vijf jaar achter de rug. Maar ze hebben nu de goedlopende winkel op de prachtige locatie waarvan ze droomden, dus alle reden om hun eerste lustrum te vieren. En dat doen ze dan ook, samen met hun klanten.

Op dinsdag 1 oktober bestaat Slagerij Ten Brink vijf jaar. Om dit te vieren trakteren Nathalie en Jeroen ten Brink hun klanten deze hele week op lekkere jubileumaanbiedingen. Die zijn op de voorpagina in deze Bode te vinden. Ook zijn er donderdag (3 oktober) en zaterdag (5 oktober) extra activiteiten. “Donderdagmiddag hebben we een patéproeverij en zaterdag komt een Spaanse cartadore, een meester in het snijden van rauwe hammen, fantastische mooie creaties maken van een pata negra”, vertelt slager Jeroen.

Rondje
Nathalie en Jeroen ten Brink zijn blij met hun zaak in het hartje van de Middelburgse binnenstad. “Het is een genot om hier te werken”, zegt Jeroen. “De winkel draait goed, we hebben leuke klanten en een gezellig team.” Naast Jeroen en Nathalie staan leerling-slager Jonathan, Daniëlle en Petra achter de toonbank. “We wilden graag een helemaal nieuwe, sfeervolle winkel op een AA-locatie en dat is gelukt. De mensen kunnen hier voor de deur parkeren en doen vaak meteen een rondje bij de Primera, bakkerij Bliek, fromagerie Forianne en Ludovicus (natuurvoedingswinkel, redactie). De winkels hier versterken elkaar. Zo hoeven de klanten niet ver te lopen.”

Gezelligheid
Het bieden van service en gezelligheid staat hoog in het vaandel bij het team van Slagerij Ten Brink. Zo zijn dagverse, gezonde kant-en-klaarmaaltijden populair. Er zijn altijd meerdere soorten maaltijden te koop, van Hollandse pot tot Aziatische specialiteiten. “Om het overzichtelijk te houden, kosten ze allemaal evenveel en ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende porties. Dit is een vrij nieuw concept en doet het heel goed.”

Naast kwaliteitsproducten biedt het team ook graag gezelligheid. “Tijd voor een praatje, een plakje worst voor de kinderen, dat soort aandacht vinden we belangrijk. Een beetje die ouderwetse gezelligheid. Dat maakt het werk toch ook veel leuker?”

Kwaliteit
In de toonbank zijn vele soorten vleeswaren, grill- en andere vleesproducten te vinden. “Wij verkopen alleen maar scharrelvlees. De dieren hebben een goed leven gehad.” Als eigen baas heeft Jeroen alle vrijheid om te bepalen hoe het assortiment eruit ziet. Met de wisseling van de seizoen verschuift de vraag nu van barbecuepakketten naar rookworsten en stoofvlees. “Ook onze zelfbedachte venkelworst en riblappen van Zeeuws rundvlees zijn populair. Als ambachtelijke slager vind ik dat meer mensen zouden moeten kiezen voor de speciaalzaak. Dat is namelijk een keuze voor beter, veiliger, diervriendelijker en duurzamer. Ambachtelijke kwaliteit, daar staan wij voor.”

Details
Kwaliteit leveren zit ‘m vaak in de details, vindt Jeroen. “Mijn leermeester was heel streng. Maar sinds ik een eigen slagerij heb, begrijp ik hem. Ik ben ook kritisch, en soms streng voor Jonathan”, zegt hij met een lach richting de leerling-slager. “Maar als Jonathan later zijn eigen zaak heeft, begrijpt hij het ook. Met de details kan een goede slager het verschil maken.” Slagerij Ten Brink is een leerbedrijf en ook dat vinden Jeroen en Nathalie belangrijk. “Zo geef je jonge slagers de kans om het vak te leren.”

Slagerij Ten Brink - Damplein 12 - 4331 GD Middelburg - tel. 0118-616580 - www.slagerijtenbrink.nl - info@slagerijtenbrink.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief