sinterklaas-middelburg-2016-marielja
sinterklaas-middelburg-2016-marielja

Alleen roetveegpieten tijdens intocht in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg moet op zoek naar een nieuwe organisator voor de Sinterklaasintocht van zaterdag 16 november.


Stichting Evenementen Middelburg (SEM) doet het niet meer.

Het college van burgemeester en wethouders schrijft in een memo aan de gemeenteraad dat ze alleen nog roetveegpieten wil zien tijdens de intocht. Ze zegt dat de stad sinds 2006, toen de landelijke intocht in Middelburg plaatsvond, de lijn van het Sinterklaasjournaal volgt en dat wil blijven doen. De makers van het journaal hebben voor roetveegpieten gekozen.

Gekleurd

De SEM is het niet eens met die keuze. Vorig jaar waren er naast zwarte pieten ook vier roetveegpieten te zien in Middelburg. De SEM wil dat weer en bovendien gekleurde pieten toevoegen aan het korps. Het college daarentegen wil vasthouden aan de lijn van het Sinterklaasjournaal. “De herkenbaarheid voor de kinderen is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Wat meespeelt is dat door deze aanpassing het Sinterklaasfeest voor meer mensen een feest is.”

Arnemuiden

De SEM is het niet eens met het college en heeft gezegd de intocht niet te willen organiseren. Volgens het college gaat het alleen over de intocht in Middelburg. Over andere intochten, bijvoorbeeld in Arnemuiden, heeft ze niets te zeggen. Wel zal er niemand van het gemeentebestuur aanwezig zijn als de lijn van het Sinterklaasjournaal niet wordt gevolgd, zeggen burgemeester en wethouders in de memo.   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief