Foto: Bennie Krajenbrink

Filmcrew zoekt figuranten voor opnamen in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Een filmcrew is vanaf volgende week maandag tot en met donderdag in Arnemuiden voor opnamen voor ‘Vliegende Hollanders’.


Deze serie gaat over de begindagen van de commerciële luchtvaart in Nederland.

De crew is op zoek naar figuranten voor de opnamen in Arnemuiden. Mensen die figureren worden gestyled naar de tijd van de serie.

Confectiemaat

Ze moeten minimaal zestien jaar zijn. Extra voorwaarden zijn dat mannen niet langer mogen zijn dan 1.83 meter en maximaal confectiemaat 54 dragen. De makers zoeken vooral mannen met baarden en snorren en iemand met baard van ongeveer 43 jaar, die Prins Hendrik wil spelen.

Figuranten kunnen zich aanmelden via vliegendehollanders@figuratie.nu. Zij moeten een recente foto met naam, leeftijd, telefoonnummer meesturen. In Arnemuiden filmt de ploeg de ELTA, de eerste luchtvaarttentoonstelling in Amsterdam in 1919.

Pioniers

Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en Albert Plesman, oprichter van de KLM, staan centraal in de dramaserie. “Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om van Nederland een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart”, zeggen de makers.

Daan Schuurmans en Fedja van Huet spelen de hoofdrollen in de serie, die volgend najaar wordt uitgezonden op NPO1. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES