plattegrond HRIEPS 2018
plattegrond HRIEPS 2018 (Foto: STICHTING HRIEPS(SNELTJES))

Hrieps wil er 'gewoon weer een mooi feest' van maken

GRIJPSKERKE - Het is op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar geweest voor de Hrieps-organisatie, maar hun blik is vol gericht op de 26e editie op zaterdag 9 mei. “We willen het vertrouwde sfeertje behouden”, zegt Hugo Kramer.


Zaterdag gaat het tweede deel van de kaarten in de verkoop. Iedereen is tussen 12.00 uur en 18.00 uur welkom op het parkeerterrein van discotheek De Hooizolder in Westkapelle. Kaarten kunnen daar worden gekocht in een soort drive-through. “Je hoeft je auto niet eens uit”, lacht Hugo Kramer. “We kiezen voor dit systeem, omdat we de mensen uit Grijpskerke en omgeving, ons vaste Hrieps-publiek, de kans willen geven om kaarten te kopen. We willen onze trouwe aanhang niet passeren. De mensen moeten die kans dan wel grijpen en er iets voor willen doen.”

Mooi Wark

Mensen kunnen zaterdag alleen betalen via de pin. Kaarten kosten vijftig euro. Per persoon kun je maximaal vijf kaarten kopen. ‘s Avonds is er een pre-party in De Hooizolder. Ook daar kunnen bezoekers kaartjes kopen voor het festival op 9 mei volgend jaar. Ze krijgen dan optredens voorgeschoteld van Golden Lizzy, Bandover, Mooi Wark en Over the Edge.

Energie

Kramer maakt op het podium bovendien de line-up van het festival bekend. “Het is een verschrikkelijk jaar geweest”, zegt de organisator, doelend op de overval na de editie van dit jaar waarbij een groot deel van de opbrengst werd buitgemaakt. “Ik heb waanzinnig veel respect voor de politie. Zij hebben er echt alles aan gedaan om de zaak op te lossen. Dat is fantastisch. Toch heeft al het gedoe ons ontzettend veel tijd en energie gekost. Maar we zijn doorgegaan en inmiddels staat het programma voor het grootste deel. Het publiek zal er niets van merken.”

Lekken

De laatste weken heeft de organisatie al enkele namen voor Hrieps 2020 laten lekken. Zaterdag volgt de rest. “Bezoekers zullen veel oude bekenden zien, maar ook nieuwe namen en we hebben een podium met een aantal meidenbands.” De gemeente Veere heeft een vergunning aan de organisatie gegeven, zodat het festival kan groeien naar 12.500 bezoekers. “We gaan er gewoon weer een mooi feest van maken.”

Meer informatie over kaartverkoop en het festival is te vinden op www.hrieps.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES