Foto: Aart van Belzen

Arnemuidse zwemmers zijn het wachten beu

ARNEMUIDEN - Kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s uit Arnemuiden bieden volgende week woensdag (13 november) om 15.30 uur een petitie aan op het Havenplein aan de Zuidwal (tegenover De Krab) waarmee ze vragen of het Julianabad in 2020 open kan.


Er zijn handtekeningenkaarten verspreid en scholen voeren actie. Er ligt een bedrijfsplan voor het Julianabad. “We hebben twee prachtige zomers gehad. Dan is het toch onvoorstelbaar dat het Julianabad dicht is. Het enige wat ontbreekt is een waterdichte garantstelling van de gemeente dat als er iets kapot gaat aan de installatie, deze kan worden gerepareerd”, zegt Mirjam van Belzen. “Dat risico kun je niet bij vrijwilligers neerleggen.”

Creativiteit

Als de garantie er eenmaal is gaan Van Belzen en de andere vrijwilligers fondsen aanschrijven en kan de crowdfunding van start gaan. “Arnemuiden spettert, niet alleen van boosheid, maar juist van creativiteit en doorzettingsvermogen. Wij zullen woensdag op een spetterende manier benadrukken dat zwemmen gezond is en dat dat zou moeten worden gesteund door de gemeente."

De Arnemuidenaren roepen iedereen op om volgende week woensdag naar het Havenplein te komen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES