In en om Nieuw- en Sint Joosland zijn verschillende actieborden te vinden.
In en om Nieuw- en Sint Joosland zijn verschillende actieborden te vinden. (Foto: Britta Janssen)

Inwoners Nieuw- en Sint Joosland laten hun stem horen

MIDDELBURG - Inwoners van Nieuw- en Sint Joosland laten maandagavond hun stem horen bij het stadskantoor in Middelburg.


Ze protesteren tegen de plannen voor de Trekdijk. De verschillende scenario’s voor het gebied worden besproken in de commissie ruimte. De inwoners zijn fel gekant tegen het scenario van het college van burgemeester en wethouders.

Het moest een compromis zijn tussen de scenario’s van de werkgroep Trekdijk uit Nieuw- en Sint Joosland en dat van de Middelburgse Bedrijven Club.

Als het aan de gemeente ligt komt er een bedrijventerrein met bedrijven in de milieucategorie 4.1 en 3.1 met daaromheen een groene buffer. De werkgroep heeft alternatieve plannen ingediend, zoals de aanleg van een zonnepark en sportvelden, en MBC wil een bedrijventerrein.

Petitie

De inwoners van Nieuw- en Sint Joosland en van de Mortiere, aan de overkant van de snelweg, zijn een petitie begonnen tegen het plan van het college. In een paar dagen tijd zijn er honderden handtekeningen gezet. Ze demonstreren maandagavond samen in en bij het stadskantoor.

Oppositie

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Middelburg heeft inmiddels een verzoek ingediend om een besluit over de Trekdijk uit te stellen. Ze wil meer inzicht in de financiële onderbouwing en de berekeningen onafhankelijk laten toetsen. Ook wil ze wachten op een rapport van de provincie over de regionale behoefte aan bedrijventerreinen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief