De ijsbaan in Middelburg. FOTO RICARDO KIEVIT
De ijsbaan in Middelburg. FOTO RICARDO KIEVIT (Foto: ricardo Kievit)

IJsbaan staat nog een weekje langer in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Markt in Middelburg ligt vanaf woensdag 27 november voor de veertiende keer op rij een ijsbaan.


De baan is geopend tot en met zondag 19 januari, een week langer dan voorgaande jaren. De baan wordt geëxploiteerd door de stichting Zeeland houdt van Schaatsen.

Ringrijden

Op en naast de baan worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 11 december voor de derde keer ringrijden op het ijs, georganiseerd door de Zeeuwse Ringrijdersvereniging. Op beide kerstdagen is het kerstmuts-schaatsen en op 28 december is er een silent disco op het ijs. Op nieuwjaarsdag kan iedereen bij wijze van nieuwjaarsduik schaatsen in zijn zwembroek.

Kompas

De ijsbaan wordt op 27 november geopend met leerlingen van Het Kompas. De weken daarna is de ijsbaan beschikbaar voor scholen en verenigingen. Studenten van het Cios brengen kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van basisscholen de fijne kneepjes van het schaatsen bij. Door een bijdrage van Stichting Moerman Promotie Vlissingen en dankzij de gemeente Veere kunnen ook veel Vlissingse en Veerse scholieren genieten van het ijs.

Curling

Traditioneel is er ook weer een curlingcompetitie. De twee curlingbanen zijn in hun geheel overdekt. Vrijwel elke avond strijden acht teams voor een plek in de finale om het Middelburgs Curling Kampioenschap.

Wintermarkt

Nieuw dit jaar is een wintermarkt rondom de ijsbaan. Tussen 20 en 30 december staan er tien chalets waar winterse kost en dranken te koop zijn en leuke kerstcadeaus. Ook staat er een nostalgische zweefmolen op de Markt. Ook nieuw is de aanwezigheid van een zogenaamde Icebyk, een fiets om op het ijs te crossen.

Meer: www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>