Suzanne Krijger wil graag naar de theaterschool.
Suzanne Krijger wil graag naar de theaterschool. (Foto: Martijn Fincke)

Suzanne Krijger naar VS voor masterclasses theater

VLISSINGEN – Suzanne Krijger (18) weet wat ze wil, maar dat is niet zo gemakkelijk te realiseren. Daarom zet de jonge Vlissingse alles op alles om haar droom waar te maken: een opleiding aan een toneelschool. De audities aan de toneelscholen zijn zwaar, maar Suzanne heeft een plan, en daar heeft ze hulp bij nodig.


Suzanne Krijger is een vroege leerling. Ze was zeventien toen ze voor de eerste keer bij de Toneelschool Amsterdam auditie deed. “Ze vonden me te jong en ik had nog te weinig ervaring”, vertelt Suzanne. Met die feedback in het achterhoofd heeft ze een plan gemaakt. “Ik besloot een tussenjaar te nemen en dit jaar hard te werken aan meer podiumervaring.”

Theaterduo

Samen met Sem Houmes (15) vormt Suzanne een theaterduo. Ze treden samen op bij festivals, zoals EEF, op scholen en tijdens het slotevenement van YESC. “Het leuke van acteren in het theater is dat je kunt spelen met het moment. De interactie met het publiek maakt het heel anders dan camera-acteren. Op het podium heb je maar een kans om het goed te doen, waardoor iedere voorstelling anders wordt.”

Jeugdtheaterschool

De basis voor het acteren is in Suzannes geval gelegd bij Jeugdtheaterschool Zeeland. In zes jaar tijd heeft Suzanne in vele producties meegedraaid. “Het is tijd voor een volgende stap. Daarom volg ik nu een vooropleiding in Tilburg. Daar volg ik lessen improvisatietechniek, beweging, stem, tekstanalyse, schrijven en regie.”

Los Angeles

Via haar contacten in de theaterwereld kwam Suzanne ter ore dat er in 2020 weer een World Championship of Performing Arts wordt gehouden, en wel in Los Angeles in de Verenigde Staten.

Vijf Nederlandse acteurs, dansers en zangers in spé mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens dit evenement waaraan meer dan zestig landen meedoen. Suzanne Krijger is een van de gelukkigen en reist op 24 juli 2020 met het Nederlandse team af naar Amerika.

Spoken Word

Suzanne is uitgekozen voor Nederland uit alle inzendingen op basis van haar ‘Spoken Word’-video, die ze gemaakt heeft voor de auditie. Spoken Word is een voordracht met poëtische invloeden. Het is een ritmische tekst met een zwaar onderwerp. “Ik heb ervoor gekozen om de voordracht klein te houden, dan komt het onderwerp beter tot zijn recht.”
De video van de Spoken Word is te zien op de website van Suzanne, waar ze tevens een oproep doet voor gelddonaties. Tijdens het WCOPA krijgen de deelnemers masterclasses in de categorie waarin zij deelnemen. “Het is een unieke kans om ervaring op te doen en van andere mensen uit andere landen te horen hoe zij met acteren bezig zijn."

Theaterschool

Voor de wedstrijd moet Suzanne drie optredens geven, in het Engels. "Ik ga mijn best doen om te winnen. Ik heb er veel zin in. Ik werk nu veel in de supermarkt om geld te sparen voor de reis, maar dan ga ik het nog niet redden. Ik zou het heel fijn vinden als mensen mij willen steunen via Go Fund Me.” Met alle nieuw opgedane ervaringen en kundigheid, en de WCOPA op haar theater-CV, hoopt Suzanne volgend schooljaar toegelaten te worden tot een van de vier theaterscholen in Nederland.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Suzannes reis op https://www.gofundme.com/f/wcopa-2020.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>