euro-geld-centen
euro-geld-centen

Drie ton voor herstel van scheuren in Poelendaelebrug

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg moet diep in de buidel tasten voor een renovatie van de Poelendaelebrug. Er zitten scheuren in de betonnen liggers.


Deze scheuren zijn dusdanig zorgwekkend dat de brug zich op dit moment op ‘afkeurniveau’ bevindt. Als Middelburg niets doet, kan het zijn dat zwaar transport niet meer over de brug mag rijden. De gemeente wil dat voorkomen, omdat de Poelendaelebrug een belangrijk onderdeel is van de verkeersverbinding met Vlissingen. “Afsluiten zou dermate grote gevolgen hebben dat er geen filevrije verkeersomleidingen kunnen worden gerealiseerd”, schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg in het raadsvoorstel.

Sober

Ze wil dan ook 300.000 euro uittrekken om de overspanning te verstevigen. Het bedrag van drie ton is voldoende om hem ‘sober, maar doelmatig’ te herstellen. Na de werkzaamheden verwacht Middelburg tot 2040 geen problemen. De scheuren zitten in het middelste deel van de brug dat eigendom is van de gemeente. Het bouwwerk is ook deels van de provincie. De gemeente wil met de provincie kijken hoe ze de brug na 2040 kunnen behouden.

Landbouwvoertuigen

De werkzaamheden vinden grotendeels plaats onder de brug. De gemeente verwacht dan ook weinig tot geen verkeershinder, al moeten landbouwvoertuigen wel omrijden. De werkzaamheden beginnen in april en nemen ongeveer twee maanden in beslag.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>