Zeeuws Hof is meest groene en inspirerende ondernemer van Veere
Foto: Gemeente Veere

Zeeuws Hof is meest groene en inspirerende ondernemer van Veere

DOMBURG - René Dingemanse van het biologische groenteeltbedrijf Zeeuws Hof uit Biggekerke heeft woensdag de Groene Inspiratieprijs Veere ontvangen.


Burgemeester Rob van der Zwaag gaf hem een cheque van 10.000 euro.

Dingemanse kwam als beste naar voren van de tien genomineerde ondernemers. Hij draagt volgens de jury veel bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Veere en is een bron van inspiratie voor andere ondernemers.

Watervoorraad

De juryleden loofden zijn voortdurende zoektocht naar duurzame oplossingen voor zijn bedrijfsvoering.

Zo vangt hij regenwater op in een waterbassin waarmee hij de watervoorraad in de grond kan aanvullen en zet hij deze winter een nieuwe, energieneutrale schuur neer. Daarnaast leidt hij omwonenden en collega’s graag rond op zijn bedrijf.

Nomineren

Inwoners van de gemeente Veere konden in september en oktober ondernemers nomineren. Naast Zeeuws Hof werden DW Prefab uit Serooskerke, Vakantiepark de Meerpaal uit Zoutelande, De Koehoorn uit Meliskerke, Zeeuws Hof uit Biggekerke, Energie-Winkel uit Serooskerke, Theetuin het Kaslokaal uit Oostkapelle, Maatschap de Visser Janse uit Gapinge, WildWier uit Vrouwenpolder, Garage Touw uit Koudekerke en Camping Olmenveld uit Serooskerke aangedragen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Machine operator

Ritthem

Schoonmaakmedewerkers

Goes en Middelburg

Monteur

’s-Heer Abtskerke

Instructeur Installatietechniek

Goes

Superhelden

Zierikzee