Caroline en Leendert Joziasse en Cindy en Janske Louwerse.
Caroline en Leendert Joziasse en Cindy en Janske Louwerse. Foto: Privébezit

Echtpaar Joziasse neemt afscheid van 't Groenteschuurtje

Door: Lennert Steketee Bedrijvig Nieuws

SEROOSKERKE – Boerderijwinkel ’t Groenteschuurtje in Serooskerke krijgt nieuwe eigenaren. Leendert en Caroline Joziasse hebben na lang wikken en wegen besloten om te stoppen. Het echtpaar geeft per 1 januari 2020 het stokje door aan Werner, Cindy, Henri en Janske Louwerse. Daarmee komt er na bijna 35 jaar een einde aan hun dienstverband bij de boerderijwinkel.

Het echtpaar Joziasse was al sinds de jaren ’80 werkzaam voor ‘t Groenteschuurtje. “Het is oorspronkelijk een familiebedrijf. Mijn vader en oom runden een groentekwekerij”, legt Leendert uit. “Ik heb in 1984 het bedrijf overgenomen. Mijn vrouw had echter altijd al de wens om een eigen winkel te beginnen. Zo is het balletje voor ’t Groenteschuurtje gaan rollen. We hebben deze boerderijwinkel vervolgens in 1989 geopend.”

Kwaliteit

In ’t Groenteschuurtje verkocht het echtpaar zelfgekweekte groenten en fruitsoorten uit het eigen tuinbouwbedrijf. De winkel groeide door de jaren heen uit tot een succes. “Wij hebben een uitgebreid assortiment aan groenten en fruit. De rauwkostsalades zijn erg populair bij onze klanten. Voor iedereen is er wat wils. Service en kwaliteit zijn echt kenmerkend voor ons bedrijf. Daarmee onderscheidt ’t Groenteschuurtje zich van andere boerderijwinkels. Verder bevinden we ons op een perfecte locatie langs een drukke weg. Daardoor bezoeken ook heel veel toeristen onze winkel.”

Drukte

Ondanks het succes van de boerderijwinkel besloot het echtpaar te stoppen met hun bedrijf. Die beslissing ging niet over één nacht ijs. “We hebben er lang over nagedacht en denken dat dit het beste is. Het voelt goed om deze stap te zetten. We worden een dagje ouder en een eigen organisatie brengt best veel drukte met zich mee. Daarvan hebben we in het nieuwe jaar geen last meer.”

Groentekwekerij

De broers Werner en Henri Louwerse nemen samen met hun echtgenoten Cindy en Janske ’t Groenteschuurtje over. “Werner en Henri hebben in het verleden onze groentekwekerij ook al overgenomen. We zijn blij dat zij nu eveneens de boerderijwinkel gaan beheren”, zeggen Leendert en Caroline. “Zij geven er samen met Cindy en Janske hun eigen draai aan. We hebben alle vertrouwen in hen. Daarom nemen we met een gerust hart afscheid van onze winkel.”

Afscheid

Het officiële afscheid van Leendert en Caroline vindt op dinsdag 17 december plaats in ’t Groenteschuurtje. Iedereen is van harte welkom om deze receptie bij te wonen. Daarna is de winkel in verband met de kerstvakantie gesloten. De nieuwe eigenaren openen vervolgens op maandag 6 januari 2020 weer de deuren van ’t Groenteschuurtje. De boerderijwinkel is in het nieuwe jaar in de wintermaanden op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. De openingstijden blijven hetzelfde.

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief