Binnenstad Middelburg hoort bij de tien beste van Nederland
Foto: Eugène de Kok

Binnenstad Middelburg hoort bij de tien beste van Nederland

MIDDELBURG - Het centrum van Middelburg is één van de tien genomineerden voor de titel beste binnenstad 2020.


De Zeeuwse hoofdstad doet mee in de categorie middelgroot. Ze staat in het rijtje vanwege de goede score in de binnenstadsbarometer waarmee het platform binnenstadsmanagement de ontwikkeling van binnensteden in de gaten houdt.

Bidbook

Middelburg neemt het op tegen Alphen aan den Rijn, Deventer, Ede, Hoogeveen, Roermond, Sneek, Tiel, Uden en Woerden. Alle genomineerden mogen een bidbook inleveren waarin ze uitleggen hoe hun binnenstad de afgelopen drie jaar is veranderd. Op 9 maart worden twee finalisten per categorie bekendgemaakt.

Jury

Deze steden krijgen een bezoekje van de jury, die kijkt naar zaken als economie, veerkracht, inclusiviteit, identiteit, governance en levendigheid. In mei worden de winnaars bekendgemaakt in Breda, de winnaar van de beste grote binnenstad 2017-2019. Meer informatie: www.debestebinnenstad.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>