Hooibeestje
Hooibeestje Foto: De Vlinderstichting

Middelburg zoekt locatie voor een tiny forest

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg is op zoek naar locaties voor een tiny forest. Iedereen die een mooi plekje weet voor het bos ter grootte van een tennisbaan mag zich melden.

De gemeente kijkt onder meer of er een school in de buurt is met leerlingen die het in samenwerking met omwonenden willen onderhouden.

Middelburg is één van de vijf Zeeuwse gemeenten die geld van natuurorganisatie IVN Nederland heeft gehad voor de aanleg van een tiny forest. In Noord-Beveland zijn ze vorig jaar al begonnen met de aanleg, net als in Goes waar maar liefst vier minibosjes komen. Ook in de gemeenten Borsele en Terneuzen komen er tiny forests.

Vlinders

IVN wil met de bosjes de biodiversiteit bevorderen ten gunste van vlinders, bijen en kleine zoogdieren, maar de natuur ook dichterbij mensen en vooral kinderen brengen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen de natuur waardeert en dichtbij huis de rijkdom ervan kan beleven”, zegt wethouder Chris Dekker van de gemeente Middelburg. “Minder stenen en meer groen in onze leefomgeving maakt ons gezonder en gelukkiger.”

Draagvlak

Een locatie moet voldoen aan een paar voorwaarden: er moet draagvlak in de wijk zijn, er is een basisschool op loopafstand, de locatie is tussen de twee- en vierhonderd vierkante meter groot en bomen mogen er zo hoog groeien als ze willen. De locatie moet door meerdere personen worden ondersteund.

Aanmelden kan via www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer. Het tiny forest in Middelburg moet tegen het einde van dit jaar zijn aangelegd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief