Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Verdieping van studentenwoning aan Pluimstraat brandt volledig uit

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - In een studentenwoning aan de Pluimstraat in Middelburg heeft zaterdagochtend korte tijd een brand gewoed. De etagewoning is volledig uitgebrand. Er raakte niemand gewond. 

Rond 06.15 uur kwam er een melding binnen bij de brandweer over een woningbrand aan de Pluimstraat. Op de eerste verdieping van een studentenwoning woedde korte tijd een brand. De brandweer kwam met drie blusvoertuigen en een autoladder ter plekke. De etagewoning stond toen al vol rook. Rond 07.00 uur kon het sein Brand Meester worden gegeven. De verdieping van de studentenwoning is volledig uitgebrand. Daarna is de woning geventileerd.

De bewoners wisten het pand snel genoeg te ontvluchten. Deze zijn in een andere woning in de straat opgevangen. In overleg met stichting Salvage en de Gemeente wordt er voor hen naar tijdelijke opvang gezocht. Omliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op mogelijke uitbreiding en rook. Om de woningen te betreden zijn daarvoor deuren geforceerd. In deze panden werd niets aangetroffen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief