Leny Poppe-de Looff is het nieuwe boegbeeld van Stichting Delta Cultureel.
Leny Poppe-de Looff is het nieuwe boegbeeld van Stichting Delta Cultureel. Foto: Ruben Oreel

Leny Poppe-de Looff nieuwe voorzitter Stichting Delta Cultureel

Door: Britta Janssen Actueel

VEERE - Leny Poppe-de Looff uit Vlissingen is de nieuwe voorzitter van Stichting Delta Cultureel. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van Museum Veere in Veere. 

'Haar brede bestuurlijke ervaring past bij onze ambitie om van Museum Veere een bloeiende organisatie te maken, die een inspirerende ontmoetingsplek biedt aan bezoekers en inwoners van Veere, maar ook aan (vrijwillige) medewerkers', laat Stichting Delta Cultureel maandag weten.

Burgemeester

Als bestuursvoorzitter geeft Poppe-de Looff, voormalig burgemeester van het Noord-Brabantse Zundert, leiding aan de voortzetting van de nieuwe strategische koers. 'Met deze koers heeft het museum zich ontwikkeld tot zelfstandig cultureel ondernemer.'

Daarnaast zet de nieuwe voorzitter zich in voor verankering van de activiteiten van het museum binnen het totale culturele aanbod in de provincie Zeeland en het stadje Veere in het bijzonder. 'Haar jarenlange bestuurlijke ervaring en brede netwerk komen daarbij bijzonder van pas'. 

In 1990 werd Poppe-de Looff de eerste vrouwelijke wethouder van Vlissingen. In 2007 is ze benoemd tot eerste burger van Zundert. Na twee ambtstermijnen keerde ze terug naar haar geboorteplaats Vlissingen.

MuZEEum

'Leny heeft zich altijd ingezet voor cultuur en stond aan de wieg van het maritiem MuZEEum in Vlissingen.' In Zundert, de geboorteplaats van schilder Vincent van Gogh, zette ze zich ook in voor het Van Gogh Huis. Ook was ze zeven jaar lang lid van de Raad van Toezicht bij De Kunstbalie in Tilburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief