De Zeeuwse vmbo'ers van de vakwedstrijden Skills Talents.
De Zeeuwse vmbo'ers van de vakwedstrijden Skills Talents. Foto: Harald Lavooij

Calvijners grossieren weer in de prijzen bij Skills Talents

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - Bij het provinciaal kampioenschap Skills Talents, vakwedstrijden voor vmbo’ers, gingen donderdag het Calvijn College, Goese Lyceum, CSW Toorop, het Lodewijk College en Centrum voor Top Techniek met de eerste prijzen naar huis. De Calvijners wonnen in vijf van de negen categorieën.

De wedstrijden zijn gehouden op de Scalda-locaties in Middelburg, Vlissingen en Goes. Hier gingen in totaal 24 teams, 72 leerlingen van 11 Zeeuwse vmbo-scholen, de strijd met elkaar aan in negen vakrichtingen. 

Winnaars

De teams van het Calvijn College, locatie Krabbendijke Kerkpolder, waren drie keer de beste: bij Bouwen, Wonen en Interieur, Produceren, Installeren en Energie en bij Zorg en Welzijn. De Calvijners van de locatie in Goes wonnen bij Economie en Ondernemen en die van de Thoolse locatie behaalden goud voor Tuinontwerp en - aanleg. De overwinning in de categorie Bloemwerk ging naar Het Goese Lyceum in Goes en die bij Dienstverlening en Producten naar CSW Toorop in Middelburg. De twee andere eerste prijzen gingen naar Terneuzen. Het Lodewijk College won bij Horeca, Bakkerij en Recreatie en Centrum voor Top Techniek bij Media, Vormgeving in ICT.

Sharks

De 27 leerlingen van de teams die Zeeuws goud wonnen, vertegenwoordigen Zeeland op 5 maart in Leeuwarden bij het nationale kampioenschap. Hier nemen honderd vmbo’ers het tegen elkaar op. Vorig jaar werden de Zeeland Sharks het beste provincieteam van Nederland, dus de Zeeuwen hebben een titel te verdedigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief