Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Politie houdt opstandig drietal aan na verlaten van plaats ongeval

Door: Peter Houtepen Politie

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagochtend vroeg drie opstandige personen aangehouden op de Oude Markt in Vlissingen, onder wie ook een 16-jarige inwoner van Middelburg.

Nadat een auto rond 04.30 uur op de kruising van de Badhuisstraat met de Spuikomweg en de Koudekerkseweg tegen een verkeerslicht was aangereden, lieten de drie inzittenden het beschadigde voertuig even verderop op de Koudekerkseweg achter. Een alerte getuige belde de politie en gaf een signalement van de drie mensen, die richting de Badhuisstraat weg waren gelopen. Op de Oude Markt zagen agenten twee jongemannen en een vrouw lopen, die aan het signalement voldeden.

Wapenstok

Toen de politie het drietal wilde aanhouden, boden zij hevig verzet. Met behulp van de wapenstok en pepperspray kregen ze het drietal onder controle en werden ze geboeid. Het bleek te gaan om een vrouw (28) uit Vlissingen en twee jongemannen uit Middelburg (16) en Vlissingen (18). Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto, waarmee de aanrijding was veroorzaakt, bleek eigendom van de vrouw. Zij wordt ervan verdacht de aanrijding te hebben veroorzaakt, Daarom werd een blaastest van haar afgenomen. Ze blies 805 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weg getakeld. Het drietal zit nog vast voor verhoor.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief