Veere heeft geen rattenprobleem

Veere heeft geen rattenprobleem

DOMBURG - De gemeente Veere heeft geen problemen met ratten.


De bestrijding neemt wel meer tijd in beslag en is duurder, omdat het gebruik van gif niet overal meer is toegestaan. De ongediertebestrijders vangen de ratten nu meestal met klemmen.

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen van Stijn van Kervinck van Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV).

Verantwoordelijk 

Overlast door ratten is een landelijk probleem, schetste de NOS eind vorig jaar op basis van een onderzoek. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bestrijding van ratten, maar de controle hierop zou ontbreken.

Van Kervinck zei in zijn vragen ook regelmatig klachten te krijgen van inwoners over ratten. De meeste kans hierop heb je in Veere, het oude gedeelte van Domburg en Westkapelle, omdat hier nog niet meer gebruikte rioolbuizen onder de grond liggen en oude gebouwen vaak kieren hebben waardoor de beestjes kunnen kruipen. “Dat is overigens niet iets van de laatste jaren, maar van alle tijden”, zegt het college.

Vijanden

De rattenbestrijding is onder controle, vervolgt ze. Een ambtenaar schenkt veel aandacht aan preventie. Navraag laat zien dat de overlast in het buitengebied is afgenomen. “De natuurlijke vijanden nemen toe, omdat vergiftiging van deze dieren door het eten van vergiftigde ratten is afgenomen. We zien een toename van roofvogels, reigers, marterachtigen en vossen.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Collegas

Middelburg

Monteur

’s-Heer Abtskerke

Superhelden

Zierikzee

Chauffeur CE

Goes

Allround timmerman en een voorman

Vrouwenpolder