Foto: Eugène de Kok

DTV stapt uit coalitie in gemeente Veere

DOMBURG - Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV) stapt uit de coalitie in de gemeente Veere.


Dat heeft de partij woensdag laten weten aan de SGP/ChristenUnie en VVD. Fractievoorzitter Adri Roelse schrijft in een brief dat hij zich niet meer kan verenigen met de manier van werken van het college van burgemeester en wethouders.

Volledig

In een brief aan de SGP/CU en VVD trekt hij fel van leer. Hij zegt ‘zonder helemaal volledig’ te zijn dat een deel van de gemeenteraadsleden het hartstikke beu is hoe men met elkaar omgaat, dat het belang van Veere niet voorop lijkt te staan, dat het huidige vechtmodel niet werkt en er geen daadkracht is vanuit het bestuur.

Duinhelm

Ook vindt hij dat de manier waarop de voorgenomen verkoop van gemeenschapsgebouw Westkapelle Herrijst en de eveneens voorgenomen verplaatsing van sportpark Duinhelm in Oostkapelle erg onhandig is aangepakt. Tegen beide plannen zijn inwoners, onder meer met petities, in verzet gekomen. “De harmonie mist in de gemeenteraad en dat belemmert goede besluitvorming.”

Ervaren

Roelse zegt dat hij hoopt dat er nieuwe coalitie komt met ervaren bestuurders. De huidige wethouders doen volgens hem hun best, maar missen een politieke antenne.

DTV wil een steen bij blijven dragen aan het bestuur in de gemeente Veere. De drie partijen maakten sinds de verkiezingen van 2018 deel uit van de coalitie. De sGP/ChristenUnie was destijds in onderhandeling met winnaar PvdA/GroenLinks en het CDA, maar passeerde op het laatste moment deze twee partijen voor een deal met de VVD en DTV. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>