02-gemeentehuis-veere-lr-large
02-gemeentehuis-veere-lr-large

Wouter van Zandbrink moet Veere uitweg uit politieke crisis bieden

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Wouter van Zandbrink gaat kijken welke coalitie kan worden gevormd in de gemeente Veere.

Voormalig provinciebestuurder en Eerste Kamerlid Van Zandbrink is door de vijf Veerse partijen gevraagd als informateur, nadat Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV) woensdag uit de coalitie met SGP/ChristenUnie en VVD is gestapt.

Harmonie

Van Zandbrink gaat met een delegatie van elke fractie in gesprek waarna hij volgende week een rapport maakt met bevindingen en aanbevelingen. DTV besloot woensdag uit de coalitie te stappen. Volgens fractievoorzitter Adri Roelse zou er geen sprake zijn van harmonie. “Dat belemmert goede besluitvorming”, schreef hij in een brief aan de coalitiepartners.

Volledig

Hij zei ‘zonder helemaal volledig’ te zijn dat een deel van de gemeenteraadsleden het hartstikke beu is hoe men met elkaar omgaat, dat het belang van Veere niet voorop lijkt te staan, dat het huidige vechtmodel niet werkt en er geen daadkracht is vanuit het bestuur. Ook vindt hij dat de manier waarop de voorgenomen verkoop van gemeenschapsgebouw Westkapelle Herrijst en de eveneens voorgenomen verplaatsing van sportpark Duinhelm in Oostkapelle erg onhandig is aangepakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief