Het bekende huisje in 's-Heerenhoek is een voorbeeld van een verwaarloosde woning. Het is inmiddels gesloopt. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Het bekende huisje in 's-Heerenhoek is een voorbeeld van een verwaarloosde woning. Het is inmiddels gesloopt. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Weer één miljoen euro voor slopen van (te) oude huizen

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Er is opnieuw één miljoen euro beschikbaar voor het slopen, samenvoegen of toekomstbestendig maken van woningen die in slechte staat zijn.

Alleen projecten waarbij minstens drie woningen zijn betrokken, die voor 1975 zijn gebouwd en een woz-waarde hebben van maximaal 170.000 euro komen voor de provinciale impuls wonen in aanmerking. Ook voor het verdunnen van wijken met sociale huurwoningen of huurwoningen in de vrije sector is geld.

Leefbaarheid

Het is de negende keer dat de provincie het geld beschikbaar stelt om de Zeeuwse woningvoorraad toekomstbestendig te maken. In de afgelopen jaren zijn bijna 180 slecht verkoopbare particuliere woningen gesloopt of samengevoegd. Daarbovenop zijn er 900 sociale huurwoningen tegen de vlakte gegaan en deels teruggebouwd. “Met deze regeling kunnen woningen toekomstbestendig worden gemaakt. Zo kunnen huizen weer in waarde stijgen en de kwaliteit van de huizenmarkt en leefbaarheid neemt weer toe”, zegt gedeputeerde Dick van der Velde.

Avonden

Een subsidie aanvragen kan vanaf 2 maart tot en met 10 april via www.zeeland.nl/piw.

De provincie organiseert een aantal informatieavonden over de regeling. Op 5 maart is er één in het stadskantoor van Goes (18.00 uur tot 20.00 uur), op 12 maart in gemeentehuis van Tholen (18.00 uur tot 20.00 uur) en op 26 maart in het stadskantoor van Middelburg (18.00 uur tot 20.00 uur).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief