De gewapende overval op de Regiobank in Goes vond vorig jaar maart plaats.
De gewapende overval op de Regiobank in Goes vond vorig jaar maart plaats. Archieffoto: HV Zeeland

Man uit Middelburg veroordeeld tot 3 jaar cel voor gewapende overval op Regiobank Goes

Door: Peter Houtepen Algemeen

MIDDELBURG - De rechtbank heeft maandag gevangenisstraffen van 7 en 3 jaar opgelegd aan drie mannen die in maart vorig jaar de Regiobank op de hoek van de Voorstad en de Kamperfoeliestraat in Goes overvielen.

De hoogste celstraf, 7 jaar, is voor een 32-jarige man uit Vlissingen. Tegen hem was twee weken geleden door de officier van justitie nog 9 jaar geëist. De man wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de overval op een afhaalrestaurant in Middelburg.

Een 19-jarige man uit Middelburg, die daar ook bij betrokken was, kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar. Twee weken geleden hoorde hij nog 6 jaar tegen zich eisen. Vanwege alleen zijn aandeel in de overval op de Regiobank, legde de rechter een 26-jarige Rotterdammer eveneens een celstraf van 3 jaar op. 

Bij de overval op de regiobank, die op 19 maart vorig jaar op klaarlichte dag plaatsvond, werd een onbekend geldbedrag buit gemaakt. Een medewerker van de bank werd door de daders mishandeld. Onmiddellijk na de overval werd door de politie gezocht naar de daders. Bij een tankstation in Steenbergen konden ze ongeveer een uur later worden aangehouden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief