Afbeelding
Foto: Jurri Ferri

'Zeeuwse' film 'Meidagen' wint prijs op festival in Amsterdam

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Jurri Ferri heeft met ‘Meidagen’ de prijs voor beste historische korte film gewonnen op het New Renaissance Film Festival in Amsterdam gewonnen.

‘Meidagen’ is vorig jaar opgenomen op verschillende Zeeuwse locaties, zoals de duinen van Cadzand, boerderij Cranestein in Oostkapelle en Café Juliana in Biggekerke.

Waargebeurd

De film gaat over een Nederlandse soldaat die de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan de Zeeuws-Vlaamse kust beleeft. Het is gebaseerd op het leven van Jan Hendrik Smit.

De film ging vorig jaar in première tijdens Film by the Sea. Tijdens het driedaagse festival in Amsterdam, dat is bedoeld voor onafhankelijke filmmakers, was ‘Meidagen’ voor het eerst buiten Zeeland te zien.

Londen

Ferri maakte de korte film als afstudeerproject voor de London Film School. Eerder studeerde hij vier jaar aan University College Roosevelt. “Ik vind het erg belangrijk dat dit onbekende deel van de Zeeuwse geschiedenis meer erkenning krijgt in het hele land en zelfs op internationaal niveau”, reageert hij. “Het feit dat de film nu een prijs heeft gewonnen op een Amsterdamse festival is een belangrijke eerste stap.” 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief