Het team van Sinke Schoenen.
Het team van Sinke Schoenen.

Sinke Schoenen heeft nu nog meer advies op maat

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

SEROOSKERKE – Ze verkopen schoenen, maar waren uit hun jas gegroeid. En dus moest Sinke Schoenen uit Serooskerke verbouwen. In november begon het opknappen van de bovenverdieping en dit weekeinde volgt de grote opening. Eigenaar Jacco Pleune is in zijn nopjes. "We zijn super blij en tevreden met hoe het is geworden. We kunnen niet wachten om het aan onze klanten te laten zien!"

Sinds de winkel in 1991 naar de huidige locatie aan de Torenstraat verhuisde, werd er aan de bovenverdieping niet of nauwelijks geklust. De benedenverdieping werd in de loop der jaren te klein voor de uitgebreide collectie aan schoenen en dus is de 242 vierkante meter zeer welkom. Jacco vertelt wat er verandert. "De kinderschoenen gaan naar boven en de keuze wordt een stuk ruimer. Dat geldt ook voor de wandelschoenen. Meer maten, maar ook qua klasse een uitbreiding."

Behalve het assortiment, verandert er nog meer voor de klant. "Boven kun je rustig zitten en is het een stuk ruimer, dat geeft mensen een stukje rust. Ook de inrichting is aangepast. Boven en beneden sluiten daardoor perfect op elkaar aan."

Service

Sinke Schoenen bestaat al sinds 1904. Vanzelfsprekend was de 54-jarige Jacco er toen nog niet bij, maar hij nam de winkel over van zijn vader. Voorheen stond de winkel bekend om de 'ruitersport', maar daarmee zijn ze gestopt. Het stukje service heeft ze in al die jaren een goede naam in de buurt opgeleverd. "Meten is weten. We proberen de klant zo goed mogelijk te helpen door advies te geven op maat, dan komen ze bij ons terug." Dat hij 'in de schoenen zou belanden', was geen verrassing. "Ik ben er mee opgegroeid. Het leukste blijft om met de klanten om te gaan, dat geeft je een goed gevoel." Nu verkopen ze dus schoenen, maar vroeger kon je voor nog veel meer terecht bij Sinke. "Het begon met het repareren van schoenen, maar je kon ook je haar laten knippen of een gaatje laten schieten in je oren. Misschien kunnen we dat ook weer gaan doen, haha." De service gaat verder dan alleen de winkel, vertelt Jacco. "We gaan langs bij bejaardentehuizen. Dan neem ik schoenen mee en kunnen de mensen passen."

Opening

Na maanden keihard werken, is alles nu zo goed als klaar voor de opening aanstaand weekend. Voor de klant valt er vrijdag 6 en zaterdag 7 maart genoeg te beleven. Zo komt er op vrijdag en zaterdag een vertegenwoordiger van het merk 'Xsensible' langs om uitleg te geven en mensen te helpen met passen. Een absolute meerwaarde volgens de eigenaar. "Je moet weten wat je verkoopt, daar hebben de mensen wat aan." Maar dat is nog lang niet alles. Op zaterdag komt er namelijk een schoenenpoetser langs die gratis uw schoenen poetst en ondertussen zorgt voor een stukje entertainment. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Tot slot kunnen klanten een bon van 100 euro of een paar schoenen winnen.

Plezier

Het team van Sinke Schoenen bestaat uit acht man, Jacco benadrukt dan ook dat hij het niet alleen doet. "Ik sta tussen de mensen. Elke dag nieuwe uitdagingen, maar het is vooral leuk hoe we als team met elkaar omgaan. We zijn al jaren bij elkaar en we doen het samen." Als Jacco ooit besluit te stoppen met het familiebedrijf, staat neefje Ramon (17) al klaar om de winkel over te nemen, maar daar wil hij voorlopig nog niks van weten. "Ik heb er nog zo enorm veel plezier in!"

TEKST DANIËL WISSEL



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief