De kinderen van De Lonneboot moedigen wethouder Carla Doorn (l) en dorpsraadvoorzitter Krina de Visser aan bij het graven.
De kinderen van De Lonneboot moedigen wethouder Carla Doorn (l) en dorpsraadvoorzitter Krina de Visser aan bij het graven. Foto: Marielja ten Bruggencate

Groene gift voor Nieuw- en Sint Joosland

Door: Britta Janssen Actueel

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De dorpsvereniging van Nieuw- en Sint Joosland kreeg woensdag van de gemeente Middelburg een Perzische slaapboom en heesters cadeau. Die zijn woensdag geplant, met hulp van leerlingen van De Lonneboot.

De dorpsvereniging vierde in 2019 haar vijftigjarig bestaan. Met de 'groene gift' gaat het feest nog even door. Kinderen uit groep twee en drie van de plaatselijke school hielpen dorpsraadvoorzitter Krina de Visser en wethouder Carla Doorn met het planten van de boom en heesters. Die staan in de voormalige leefkuil aan de Van Akenstraat, vlakbij de school. Leerlingen kunnen zo de ontwikkeling van de heesters goed volgen.

Griffioen

Donderdag (5 maart) schenkt de gemeente ook een boom aan Stichting Griffioen De Wijk in Middelburg. Deze wijkvereniging bestaat twintig jaar. Wethouder Chris Simons en leden van de wijkvereniging planten de boom, een plataan, in de Europalaan. Rond 10.00 uur gaat de boom bij kindcentrum De Aventurijn de grond in. De jongens en meiden van De Aventurijn helpen hier ook mee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief