Afbeelding

Bezoek aan de Energie-Winkel

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

SEROOSKERKE - Kort geleden brachten wethouders Arie Schot en Marcel Steketee een bezoek aan de Energie-Winkel op de Zompe in Serooskerke. Het bedrijf is sinds 6 jaar gevestigd in de gemeente Veere. Inwoners en bedrijven kunnen hier advies inwinnen over het verduurzamen van hun woning of bedrijf.

Zonneboilers

Het bedrijf heeft veel zonnewarmte ervaring en is specialist in het samenstellen van hoogwaardige zonneboilers voor het verwarmen van tapwater en ondersteuning van de verwarming. Vanuit Serooskerke is onder het merk TechniQ Energy een landelijk zonneboiler merk opgebouwd met partners in het gehele land. Deze degelijke zonnewarmte systemen kunnen een efficiëntie van 70% bereiken. De zonneboilers zijn leverbaar met een boiler van 160 liter tot 1000 liter. Zelfs Defensie maakt in Mali gebruik van de TechniQ Energy Zonneboiler systemen.

Recreatiebranche

Voor de recreatie branche ontwikkelde het bedrijf onder de naam Recrasol grotere zonneboilersystemen met boilers tot 2000 liter, hierbij kunnen bijvoorbeeld ook zwembaden ondersteund worden. Camping het Buitenland (Floortje Dessing) behaalde de green key certificering mede dankzij de zonneboilers uit Serooskerke. Ook camping Oba's Hofje uit Oostkapelle heeft al twee zonneboiler systemen geplaatst.

Groothandel

Naast zonneboilers levert het bedrijf warmtepompen, pelletketels en zonnepanelen. Hiervoor is een groothandel in duurzame warmte opgericht die via de groothandel webshop TradiQ de duurzame systemen verkoopt aan installateurs en particulieren.

Grote projecten

Onlangs heeft het bedrijf er een nieuwe telg bij gekregen: TechniQ Projects. Met TechniQ Projects wil het bedrijf grootschalige (SDE+) projecten op het gebied van zonnepanelen en zonnewarmte gaan realiseren. Te denken is aan zonnepanelen projecten op daken van bedrijfspanden en boerderijen. Voor de zonnewarmte zijn er oplossingen voor industrie en zwembaden beschikbaar. Door het vergunning en subsidietraject zij dit wat langer durende trajecten.

Duurzame energie

Het is een mooi voorbeeld van een bedrijf in de gemeente Veere dat actief is in de duurzame energie. De Energie winkel heeft een showroom op de Zompe die doordeweeks is geopend van 9:00 tot 17:00, daarnaast is bezoek op afspraak mogelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief