Arons verjaardagstaart smaakt er gelukkig niet minder om. Op de foto staan ook zijn broers Simon (l) en Marijn (r).
Arons verjaardagstaart smaakt er gelukkig niet minder om. Op de foto staan ook zijn broers Simon (l) en Marijn (r).

Geen traktatie en feest, maar Aron voelt zich toch jarig

Door: Britta Janssen Actueel

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aron uit Nieuw- en Sint Joosland viert woensdag zijn tiende verjaardag. De feestelijke dag is anders dan anders, want hij kan niet trakteren in de klas. Ook zijn kinderfeest is uitgesteld. Gelukkig voelt Aron zich wel jarig. Zo hoefde hij niet vroeg op te staan om naar school te gaan. "Ik kwam lekker pas als laatste uit bed."

Ook voor kinderen zien de dagen er opeens heel anders uit, nu ze niet naar school gaan en de sportclub dicht is. Als je dan ook nog jarig bent, zijn alle regels voor het coronavirus best een domper. "Het is jammer dat ik niet kan trakteren op school en mijn verjaardag niet met vriendjes kan vieren", zegt Aron. Hij begrijpt wel waarom hij niet naar school kan. "Het coronavirus is nieuw in de wereld", weet hij al goed waarom het belangrijk is om besmetting met de ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. "We moeten goed onze handen wassen en niezen in je elleboog."

Verstopt

Gelukkig maken Arons ouders en zijn twee broertjes Marijn en Simon er woensdag wel een feestje van voor de kersverse tienjarige. Dat begon 's morgens al met tien verjaardagsliedjes zingen voor Aron, want daar was nu mooi de tijd voor. Verder wordt de jarige verwend met een lekkere verjaardagstaart, zijn lievelingseten, voetballen in de tuin, verjaardagskaarten en cadeautjes. Die zijn er gelukkig ook. "De cadeautjes waren verstopt in de kamers van papa en mama, Simon en Marijn." Speurneus Aron heeft ze allemaal gevonden: een knuffel, Pokémon-kaarten, een shirt en pet van voetbalclub PSV en een speelgoedauto. "Via de post kreeg ik een sleutelhanger van mijn nichtjes. En er is nog een pakketje onderweg."

Trakteren

Tussen alle feestelijkheden door doet Aron ook schoolwerk op zijn verjaardag. "Ik vind school heel leuk, vooral rekenen. We hebben werkjes van de juf gekregen en dinsdag gaan we weer nieuwe spulletjes ophalen op school. Ik heb mijn schrijfschrift mee naar huis gekregen, en mijn estafetteschrift. Daarvoor moet je lezen en dan opdrachten erover maken."

Als Aron straks weer naar school mag, trakteert hij gewoon alsnog. "Frietjes van cake met ketchup van jam en mayonaise van slagroom", grijnst hij.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief