Een medewerker van Tumill-Tech maakt onderdelen voor allerlei soorten bedrijven.
Een medewerker van Tumill-Tech maakt onderdelen voor allerlei soorten bedrijven. Ruden Riemens Fotografie

Tumill Tech: ‘Prachtig om met die machines te werken’

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Moderne, slimme machines voor metaalbewerking, Niels van de Gruiter heeft ze altijd al prachtig gevonden. Inmiddels staat hij aan het hoofd van Tumill-Tech in Middelburg, gespecialiseerd in verspaningstechniek en waterstraalsnijden. Met mooie opdrachten voor uiteenlopende bedrijven gaat het goed met Tumill-Tech, vertelt hij.

Tot de klantenkring van Tumill-Tech in Middelburg behoren gerenommeerde Zeeuwse bedrijven, in diverse sectoren. Zo is de onderneming actief in de petrochemische industrie, scheeps- en machinebouw en off-shore- en voedingsindustrie. "Wij maken onderdelen van verschillende materialen, zoals metaal en roestvrij staal, voor allerlei toepassingen", legt Van de Gruiter uit. De nog maar 37-jarige eigenaar werkt sinds 1997 bij Tumill-Tech en nam de zaak acht jaar geleden over. "Het mooie aan dit werk is dat je van een tekening, met behulp van moderne, hele krachtige machines, een compleet eindproduct maakt. Je bent met je handen bezig en kunt je vakmanschap laten zien." Daarnaast houden de continue ontwikkelingen in de branche het werk uitdagend. 

Vernieuwen

Tumill-Tech begon dertig jaar geleden met twee machines. Inmiddels beschikt de onderneming over een bedrijfshal met een groot machinepark. Hier lopen zo'n vijftien personeelsleden rond. "Het gaat goed met ons bedrijf en dat hebben we te danken aan onze medewerkers. Zij zijn ervaren en enthousiast. Gelukkig is er bijna geen verloop. Daardoor hebben we veel ervaring in huis." 

Omdat het bedrijf over orders niet te klagen heeft, kan Tumill-Tech ook nieuwe krachten gebruiken, bijvoorbeeld cnc-draaiers, frezers en een operator voor de waterstraalsnijmachine. 

Van de Gruiter vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn. "Zo zorgen we voor een modern machinepark, zodat de mensen zich kunnen blijven ontwikkelen en het werk niet saai wordt. Frequent breiden we ons machinepark uit, dus we staan niet stil."

Kracht

De kracht van Tumill-Tech zit 'm volgens Van de Gruiter in de kwaliteit die het team levert en de korte lijnen, waardoor ze makkelijk schakelen en opdrachtgevers snel van dienst kunnen zijn. Van offerteaanvraag tot order, tekening, calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering, alles regelt Tumill-Tech zelf. "Doordat we veel materialen op voorraad hebben en over een breed machinepark beschikken, kunnen we ook spoedopdrachten uitvoeren." 

Kijk voor meer informatie op www.tumill.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief