De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.
De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann. (Foto: Mieke Wijnen)

'We moeten het samen doen!'

MIDDELBURG - In zijn column in de Middelburgse & Veerse Bode gaat burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg deze keer in op de coronacrisis.


Het leven van alle Nederlanders staat door het coronavirus opeens op z’n kop. De maatregelen veranderen met de dag, dus ik raad u aan de berichten vanuit de overheid goed in de gaten te houden en nauwkeurig op te volgen!

Voor velen is de impact enorm: verpleegtehuizen en andere instellingen mogen geen bezoekers meer ontvangen, kinderen kunnen niet naar school en velen werken verplicht thuis. Ook voor ondernemers is het een zware tijd. Cafés en restaurants moesten hun deuren sluiten en veel andere zaken gaan noodgedwongen dicht. Dat is voor de eigenaren en hun personeel een afschuwelijke situatie. Kunt u hen steunen – bijvoorbeeld omdat ze maaltijden bezorgen of online diensten aanbieden – doe dat dan!

Ook voor iedereen met een cruciaal beroep zijn het bizarre tijden: het personeel in de zorg en bij alle hulpdiensten werken met man en macht om de situatie meester te blijven. Vakkenvullers en distributeurs maken overuren en leraren moeten alle zeilen bijzetten om onderwijs op afstand te verzorgen. Petje af voor ieders enorme inzet in deze moeilijke tijd!

Tot slot een dringende oproep. Zoals minister-president Rutte het al zei: we moeten het samen doen! Dus houd u aan de voorschriften, ga niet hamsteren en kijk naar elkaar om. Zo houden we met elkaar de situatie beheersbaar en leefbaar. Het gaat u allen goed!

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Productiemedewerker

Tholen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Teamleider verpakking

Steenbergen

Allround timmerlieden

Tholen