Klaas van de Ketterij en Benno Faase. FOTO ORIGIN MEDIA/FIDENDUM-IT
Klaas van de Ketterij en Benno Faase. FOTO ORIGIN MEDIA/FIDENDUM-IT (Foto: Origin Media/)

‘Zet je bedrijf sociaal in en help elkaar’

MIDDELBURG - Benno Faase van Fidendum-IT en Klaas van de Ketterij van Origin Media willen dat ondernemers in deze moeilijke tijden elkaar helpen.


Ze geven zelf het goede voorbeeld. Zo gingen ze vorige week naar Fitness Fitaal in Vlissingen. Daar maakten ze filmpjes van fitnesslessen, die mensen thuis kunnen volgen. "Door het coronavirus gaat niemand meer naar de sportschool, dus zij hebben hun businessmodel zien verdampen. Door de filmpjes blijft er toch een band bestaan tussen het bedrijf en hun klanten", zegt Benno Faase.

Voorbeeld

Het is slechts één voorbeeld van de manier waarop Faase en Van de Ketterij collega's (tegen onkosten) willen helpen. "Bij ons ligt veel apparatuur, kunde en menskracht op de plank. Laten we dat inzetten om elkaar door deze crisis te helpen", aldus Van de Ketterij. "Klaas en ik zitten al een tijdje in hetzelfde gebouw en kennen elkaar goed. Opeens gebeurt er zoiets en krijgt je bedrijf een enorme optater", vertelt Faase. "Wij realiseerden ons dat niet alleen wij dat hebben, maar meer ondernemers." Ze besloten van de nood een deugd te maken en hun 'vrije tijd' te gebruiken om anderen te helpen. "Laten we over onze eigen belangen heen stappen en samen deze narigheid overwinnen."

Streamen

Faase en Van de Ketterij zien veel mogelijkheden. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen om een begrafenis te streamen of op te nemen, omdat daar niet meer dan dertig mensen bij aanwezig mogen zijn, maar ook scholen die thuisonderwijs willen geven zouden een beroep op de twee kunnen doen. Ze hopen dat meer ondernemers kijken wat ze kunnen betekenen voor anderen. "Aan de ellende van anderen wil je toch geen geld verdienen? We willen ons bedrijf door deze crisis loodsen. Als iedereen elkaar helpt, gaat dat zeker lukken. Een crisis als deze moet ons een beetje dichter bij elkaar brengen. Overal zijn problemen of uitdagingen. Zet je bedrijf sociaal in en help elkaar." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Productiemedewerker

Tholen

Teamleider verpakking

Steenbergen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Allround timmerlieden

Tholen