(Foto: Beeldbank Middelburg)

'Opvang minderjarige vluchtelingen hangt niet af van bereidheid Middelburg'

MIDDELBURG - De Raad van Kerken Middelburg wil dat de gemeente er alles aan doet om alleenstaande minderjarige vluchtelingen op te vangen.


De kerken doen deze oproep in een open brief aan de gemeente. Ze wijzen daarin onder meer op de slechte situatie in het grensgebied tussen Griekenland en Turkije. De Nederlandse regering wil geen vluchtelingenkinderen opnemen, maar enkele gemeenten hebben gezegd dit wel te willen doen.

Aansluiten

Clement Remijnse van de ChristenUnie vindt dat Middelburg zich als ‘Shelter City’ bij dit rijtje moet aansluiten. Een paar weken geleden heeft ze vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het bestuur antwoordt dat de opvang geen zaak is van de gemeente. Eventuele opvang verloopt volgens het college via de landelijke overheid en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). “Het hangt niet af van de bereidheid van stadsbesturen.”  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>