Frank van Ieperen kon dankzij stichting Dromen voor Duchenne door Amerika reizen.
Frank van Ieperen kon dankzij stichting Dromen voor Duchenne door Amerika reizen. Foto: Privébezit

Dromen voor Duchenne houdt kaartenactie

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - Stichting Dromen voor Duchenne stuurt wenskaarten naar mensen met de spierziekte Duchenne spierdystrofie om hen een hart onder de riem te steken.

"Nu onze sociale contacten door de coronamaatregelen op een laag pitje staan, is het fijn om een kaartje te krijgen", vertelt voorzitter Frank van Ieperen van stichting Dromen voor Duchenne. "Daarom hebben we een kaartenactie opgezet. Iedereen die iemand met Duchenne wil verrassen met een kaartje, kan ons een bericht sturen. Zo proberen we zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met Duchenne een hart onder de riem steken." 

Verrassen

Frank van Ieperen uit Oost-Souburg heeft stichting Dromen voor Duchenne opgezet om dromen van mensen met de spierziekte Duchenne te helpen realiseren. Van Ieperen lijdt zelf ook aan de ziekte en kon via de stichting zijn droomreis naar Amerika maken. Inmiddels is de wens van enkele lotgenoten ook uitgekomen, maar nieuwe dromen laten uitkomen, kan voorlopig niet door de coronacrisis. Ook daarom verstuurt het bestuur van de stichting kaartjes. "Wie iemand wil verrassen kan de naam en het adres van die persoon en een persoonlijke boodschap van maximaal twee zinnen naar ons sturen. Wij zorgen dan voor een kaartje met een kleine attentie."

Een bericht sturen kan via de Facebook-pagina van Dromen voor Duchenne of door te mailen naar info@dromenvoorduchenne.nl.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief