Afbeelding

Meerdere automobilisten zitten met drugs op achter het stuur in Middelburg

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft binnen een paar uur meerdere automobilisten in de regio aan de kant gezet die reden onder invloed van drugs in Middelburg.  Een 21-jarige man uit Meliskerke en een 26-jarige man uit Middelburg kregen beiden een rijverbod van 24 uur nadat zij een speekseltest hadden gedaan.

Agenten controleerden tegen middernacht een auto in de Prinses Beatrixstraat. Bij het aanspreken van de bestuurder, een 26-jarige Middelburger, kwam er een henneplucht uit de auto. De agenten vorderden uitlevering van alle drugs aanwezig en de bestuurder overhandigde hen een gebruikershoeveelheid hennep. Nadat de man positief was getest op THC kwam een GGD-arts naar het politiebureau om bloed van de man af te nemen. Dat bloedmonster gaat naar het NFI waar het wordt onderzocht. Als de uitslag bekend is neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Na het afleggen van een verklaring mocht de Middelburger het bureau weer verlaten.

Rond 01.00 vond in de Bosschaartsweg eenzelfde situatie plaats. Ook hier werd een auto gecontroleerd en gaf de speekseltest aan dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Meliskerke, onder invloed reed van THC, de werkzame stof in hennep. Door een GGD-arts werd een bloedmonster afgenomen van de man. Nadat het NFI dit monster heeft onderzocht zal een Officier bepalen welke sanctie de man krijgt opgelegd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief