Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Hulpverleners loeien en klappen voor hulpverleners van Adrz

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

GOES - Medewerkers van de politie, brandweer, ambulancemedewerkers van het Witte Kruis, de Koninklijke Marechaussee, de handhaving, verkeerspolitie en van de mobiele eenheid hebben donderdag voor het ziekenhuis in Goes met sirenes en applaus hun waardering geuit voor het Zeeuwse zorgpersoneel.

“We willen ze een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd”, zei politieman Richard de Boer.

Het idee voor de actie ontstond toen een aantal handhavers bij een incident met elkaar in gesprek raakte over de coronacrisis. “We besloten toen al snel om de handen ineen te slaan en samen een solidariteitsactie op poten te zetten. Als ik het over mijn collega’s heb, heb ik het namelijk niet alleen over politieagenten, maar ook over hulpverleners in het algemeen. Wat zij hier momenteel binnen doen,” wees Den Bruin naar het ziekenhuis, “is geweldig. Dat willen we laten weten.”

Parkeerterrein

Donderdagmiddag rond half één reed een colonne hulpverleningsvoertuigen, met de sirenes aan, het parkeerterrein van Adrz op waarna de hulpverleners uitstapten en applaudisseerden voor de artsen, verpleegkundigen en ander personeel van het ziekenhuis.

Boodschap

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes sprak de zorgverleners ook toe. Ook zij sprak haar waardering uit voor het werk dat zij leveren. “Achter deze hulpverleners die hier staan, staan nog veel meer mensen. Zij hebben een boodschap: ‘Dank je wel en houd vol’.” 


 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief