Leestas helpt kinderen in coronatijd
Wietske Bergen van Voorlees Express Vlissingen deelt de eerste leestas uit.
Wietske Bergen van Voorlees Express Vlissingen deelt de eerste leestas uit. (Foto: Bibliotheek Vlissingen)

Leestas helpt kinderen in coronatijd

VLISSINGEN - Nu vrijwilligers van de Voorlees Express geen gezinnen kunnen bezoeken om samen boekjes in te duiken, deelt de Voorlees Express Vlissingen leestassen uit.


Bij de Voorlees Express, een project van de Zeeuwse Bibliotheek, leest een vaste vrijwilliger twintig keer voor bij een gezin dat extra hulp met taal kan gebruiken. Samen lezen, taalspelletjes doen en knutselen verrijkt op een leuke manier de taal voor kinderen en hun ouders.

'De coronacrisis bemoeilijkt het begeleiden van gezinnen, waarin de kinderen moeite hebben om het tempo bij te benen door een taalachterstand', laat Wietske Bergen van Voorlees Express Vlissingen weten. Digitale hulp komt volgens haar bij deze gezinnen nauwelijks aan, door bijvoorbeeld de taalproblemen.

Taalspelletjes

'Dankzij uitgeverijen Lemniscaat en Gottmer en de landelijke organisatie van de Voorlees Express heeft Bibliotheek Vlissingen de kans gekregen om een tas te creëren voor ieder gezin van de Voorlees Express.' Hierin zitten twee leesboeken, een kleurboek, knutselpakket, laagdrempelige informatie en een mapje vol leuke werkbladen en taalspelletjes.

'Hopelijk mogen de kinderen na de vakantie weer naar school. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken we verder hoe we de gezinnen kunnen ondersteunen.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>