Afbeelding
Foto: Politie

Man rent A58 op na staande houding door politie

Door: Peter Houtepen Politie

MIDDELBURG - De politie heeft zondagmiddag een man opgepakt die na een controle rennend de A58 op was gevlucht. Het gaat om een 22-jarige man uit Vlissingen. 

Rond 16.00 uur zag een politie-eenheid de man rijden op een snorfiets op de Mortiereboulevard. De agenten kregen het idee dat de man niet gezien wilde worden door de politie en daarom werd de achtervolging ingezet. Middels een stopteken werd de Vlissinger tot stoppen gemaand, waarna bleek dat hij niet over een rijbewijs beschikte. Omdat ook het vermoeden bestond dat de man drugs op zak had, werd hij gevraagd om zijn handen op het dak van de dienstauto te plaatsen voor een uitgebreide fouillering. Op dat moment zette hij het op een rennen, sprong een sloot over en vluchtte in de richting van de A58.

Zakje

Een agent die achter hem aanrende, zag dat de inwoner van Vlissingen tijdens zijn vlucht een zakje weggooide. Ondertussen bevond de verdachte zich al op de A58. Daar gaf hij zijn vluchtpoging op en kon hij in de kraag worden gevat.

Het eerder weggegooide zakje bleek ruim 9 gram drugs te bevatten  In de buddyseat van de snorfiets vond de agent ook nog een doosje met zakjes met ruim 70 gram aan drugs. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief