Saskia
Saskia (Foto: De Drvkkery)

Tip voor de thuislezers: 'Dit boek mag je niet missen'

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft deze weken leestips.


Deze week tipt Saskia het boek ‘Aria’ van Nazanine Hozar. 

Het is 1953, Teheran. Een baby wordt gevonden in een steegje, aan haar lot overgelaten. De jonge soldaat Behrouz besluit het meisje een leven te geven. Een leven dat zal worden gevormd door drie verschillende vrouwen. Zahra, de vrouw van de soldaat. Zij haat het meisje en mishandelt haar. Later komt Aria terecht bij Fereshteh die haar beschermt en zorgt dat ze naar school kan. 

Lezen

Later wordt Aria naar de familie Shirazi gestuurd waar ze leert lezen en schrijven. Mevrouw Shirazi betekent meer voor haar dan ze had kunnen bedenken. “Nazanine Hozar beschrijft het verhaal van dit meisje met de sluimerende Iraanse revolutie op de achtergrond. Iran, waar je mening je in de cel kan doen belanden en je niet zeker bent of je er levend uitkomt. Waar je keuzes moet maken over vriendschap, liefde en geloof die je het leven redden of het leven kosten. Dit boek mag je niet missen. Het laat zien wat de gevolgen kunnen zijn van politieke gebeurtenissen voor relaties tussen mensen onderling. Ik heb het gelezen met een gevoel van bewondering voor de sterke vrouwen en een gevoel van afschuw dat één man zoveel invloed heeft. Wat ben ik blij dat ik in Nederland woon en mag denken, vinden en voelen wat ik wil.”

Actueel

Het boek is te koop bij boekhandel de Drvkkery op de Markt in Middelburg. 

Kijk voor actuele openingstijden op www.drukkerijmiddelburg.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES