Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil
Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil (Foto: J.J. Provoost)

'Parkeerverwijssysteem Domburg werkt nu wel goed'

DOMBURG - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere verwacht dat het parkeersysteem in Domburg beter functioneert nu er aanpassingen zijn gedaan. “Maar een echte test hebben we nog niet kunnen doen, omdat er nog geen topdagen zijn geweest”, antwoordt ze op vragen van Stijn van Kervinck van de Lijst van Kervinck. 


De gemeente blijft het systeem in de gaten houden. Er is een medewerker aangenomen die hier voor een groot deel van zijn tijd mee bezig is. 

De monitoring en bijsturing kosten dan ook tijd en ongeveer 7000 euro extra. 

Klagen

Het parkeerverwijssysteem in Domburg is in 2018 in gebruik genomen, maar werkte lang niet goed. Afgelopen zomer klaagden zowel inwoners als ondernemers steen en been over het systeem dat tonnen heeft gekost. 

Rondjes

Het moest een einde maken aan het zoekverkeer in de badplaats. Op de borden was tot vorig jaar echter regelmatig te zien dat parkeerplaatsen vol waren terwijl er nog plek genoeg was. Toeristen reden alsnog rondjes door de stad. “Daardoor konden we niet tevreden zijn”, zegt het college. Ze verwacht echter dat dit verleden tijd is. Tellingen sinds oktober geven moed. “De impact van het systeem kan nog groter zijn nu het beter functioneert … De eerste tekenen zijn positief, maar het is en blijft kwetsbare techniek. Er is altijd kans op incidentele storingen.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES