Martijn de Ridder fietst met onbekende bestemming voor het goede doel.
Martijn de Ridder fietst met onbekende bestemming voor het goede doel.

Martijn de Ridder fietst 24 uur voor het goede doel

Algemeen

VEERE - Martijn de Ridder fietst zaterdag, op Wereld MS Dag, 24 uur lang om geld op te halen voor stichting MS Research. Hij vertrekt uit Veere, maar waar hij finisht? Dat ligt aan de wind.

Stichting MS Research financiert onderzoek naar de zenuwziekte multiple sclerose. "Ik maak van dichtbij mee hoe je leven wordt beïnvloed door ms-klachten", vertelt De Ridder. "Daarom zet ik me graag in voor dit doel.”

Spanje

De inzamelingsactie van de 34-jarige hovenier begint zaterdag (30 mei) om 16.00 uur in Veere. Dit avontuurlijke plan is een voorproefje op zijn 20-daagse fietstocht van Veere naar Tarifa in Spanje in september. "Beide acties doe ik voor stichting MS Research."

Zuidwester

Waar De Ridder zondag finisht, is een verrassing. “Omdat de grens met België nog steeds gesloten is, hoop ik op een mooie zuidwester. Maar de wind komt de laatste tijd veel uit het noorden, dus dat is nog even spannend.” Waar hij ook belandt, zijn zwager komt hem ophalen. “Echt super dat hij dat wil doen, ik heb namelijk geen idee waar ik na 24 uur stop met fietsen.”

Sponsoren

De Ridder heeft al enkele sponsoren gevonden voor zijn actie en hij hoopt dat daar nog nieuwe bijkomen. Kijk voor meer informatie op de actiepagina www.inactievoorms.nl/actie/martijn-de-ridder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief