Janouk Kelderman
Janouk Kelderman Foto: Marije Kuiper

Kinderen chatten met Klokhuis-presentatrice over angst

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Vanuit de bibliotheek in Middelburg vindt dinsdag 9 juni de Klokhuis Meet Up over angst plaats. Kinderen uit heel Nederland kunnen meedoen aan een live-stream en vragen stellen aan presentatrice Janouk Kelderman.

Het thema van de uitzending is ‘angst’. Vrijwaring van angst is een van de vier vrijheden die de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1941 uitsprak. De meet up besteedt aandacht aan 75 jaar vrij zijn van angst (na de Tweede Wereldoorlog), angst in de oorlog in andere landen en angst voor het coronavirus nu.

Chatbox

Bibliotheken en scholen die willen meedoen aan de meet up kunnen zich tot donderdag (4 juni) aanmelden door te mailen naar klokhuis@dezb.nl. Kinderen kunnen presentatrice Janouk rechtstreeks via de chatbox vragen stellen. Deze landelijke ontmoeting is een primeur, aldus ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De uitzending vindt plaats van 13.15 tot 14.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds, het nationaal fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg. Na aanmelding krijgen deelnemers een link toegestuurd waarmee ze kunnen meedoen aan de live-stream.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief