Afbeelding

Middelburger gearresteerd na bedreigen en beledigen boa

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

MIDDELBURG - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg is vrijdagmiddag door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur op de Korte Delft in het centrum van Middelburg. Volgens de politie vroeg de BOA een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde." Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

Agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak is volgens de politie onacceptabel.  "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief