Afbeelding

Politie treedt op tegen zinloos geweld dronken jongeren in centrum Middelburg

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie moest vrijdagnacht in het centrum van Middelburg optreden bij de arrestatie van een jongeman toen een groep dronken jongeren het werk van de agenten probeerde te belemmeren.

Agenten waren rond 1.15 uur op de hoek van de Vlasmarkt met de Penninghoek in gesprek met enkele jongens, die duidelijk onder invloed waren. Een van hen was erg brutaal, wat op de anderen oversloeg. Deze 17-jarige jongen uit 's Heer Arendskerke werd aangehouden. Omdat hij zich verzette, werd hij naar de grond gebracht en geboeid. De jongen werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt zaterdag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wapenstokken

Tijdens het incident haalde een jongen twee stokken. Ondertussen waren meerdere politie-eenheden ter plaatse. Omdat hij niet naar de agenten luisterde, werd pepperspray tegen hem gebruikt, wat aanvankelijk weinig effect had. Toch kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette door onder andere naar een agent te schoppen, ook bedreigde hij de politie. Met het nodige geweld door de agenten werd hij onder controle gebracht en geboeid. Er waren veel omstanders aanwezig, die door de agenten met wapenstokken op afstand werden gehouden. De 18-jarige jongeman uit Middelburg werd ook in een politiecel ingesloten. Hij zit nog vast en wordt zaterdag verhoord. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief