Foto: Annet Eekman

Middelburg slaat kermis een jaar over

MIDDELBURG - Er is dit jaar geen kermis in Middelburg. 


Hoewel er sinds de versoepelingen kermissen mogen plaatsvinden handhaaft het gemeentebestuur het verbod. 

Het college van burgemeester en wethouders is bang dat het te druk wordt op de Markt en gebieden daaromheen. Bovendien zouden er vanwege de afstandsmaatregelen nooit 32 attracties kunnen staan op de Markt en Plein 1940. 

Pacht

Een kleinere kermis wil Middelburg niet. “Wie mag dan wel en wie niet?” De kermis zou plaatsvinden van 7 tot en met 13 augustus. Door het cancelen loopt Middelburg 65.000 euro aan pacht mis. 

Taakgroep

Alle evenementen zijn tot 1 oktober verboden in het kernwinkelgebied. Sinds de versoepelingen van 1 juli is het mogelijk om evenementen te organiseren. Middelburg wil hier echter terughoudend mee omgaan. 

Aanvragen voor wat grotere evenementen legt ze voor aan een speciale taakgroep. Zij adviseren over de vergunningsaanvraag. 

Demonstraties

Aanvragen voor demonstraties worden per keer bekeken en dienen bij voorkeur buiten het centrum plaats te vinden. Het kan bijvoorbeeld op het Molenwater of Hof van Tange, zegt het college in een nota.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>