Werk van Anya Langerak is te zien tijdens de Kunst- en Cultuurroute door de Middelburgse binnenstad.
Werk van Anya Langerak is te zien tijdens de Kunst- en Cultuurroute door de Middelburgse binnenstad.

Kunst- en Cultuurroute Middelburg presenteert nieuwe deelnemers én Het Lokaal

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Tijdens de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute Middelburg zijn zondag (5 juli) twee nieuwe adressen te bezoeken. Ook opent de organisatie Het Lokaal. Hier kunnen jonge of beginnende kunstenaars hun werk exposeren.

Bij de Kunst- en Cultuurroute kunnen belangstellenden iedere eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur bij vijfendertig verschillende ateliers, galeries en musea in de binnenstad vrijblijvend een kijkje nemen.

Nieuw

De nieuwe adressen zijn GHS/MAS en Phoenix Art, beide aan de Gravenstraat. GHS/MAS (Geloof Hoop Liefde/Middelburgse Atelierstichting) toont op het voorplein een granieten beeld van Leendert Buth uit Vlissingen. Daarnaast zijn er open ateliers van Koen Beekman (maliën), Kees van de Ven (werken en tekeningen van metaal) en Barbara Jean Helmes (verscheidene tweedimensionale disciplines).

Bij Phoenix Art, huiskameratelier The Blue Room, exposeert Miranda van der Poel abstracte olieverfschilderijen, beschilderde ronde ijzeren oliedeksels met mixed media, objecten van vilt, fotografie en voorwerpen die ze op straat en in de natuur vindt. Met deze gevonden materialen met vaak een rafelrandje geeft ze haar gevoel vorm, structuur kleur en beeld.

Deze zondag is ook het werk van Anya Langerak te zien in Padma, met empathische portretten in pastelkrijt, foto’s en pentekeningen.

Lokaal

De Middelburgse cultuurwethouder Carla Doorn opent om 13.00 uur Het Lokaal aan het Zusterplein. Hier krijgen jonge of beginnende kunstenaars een podium om hun werken tentoon te stellen. Iedere eerste zondag van de maand doet de voormalige fietsenreparatieruimte dienst als expositieruimte. Het gebouw is van gemeente Middelburg en wordt gebruikt als leslokaal door scholengemeenschappen, ondernemersvereniging VOM houdt er vergaderingen en het terrein is voor toeristen het vertrekpunt voor een bezoek aan de stad.

Kunstenaar van de Maand

De ‘Kunstenaar van de Maand’ mag Het Lokaal in vakantieperiodes gebruiken om workshops te geven of zelf aan het werk te gaan, waarbij het publiek mag binnenlopen. De eerste Kunstenaar van de Maand is de uit Duitsland afkomstige Bruno Seeber. Hij maakt onder meer kunstzinnige klankkasten met stalen spijkers, kogels en knikkers. “We vinden Het Lokaal een welkom aanvulling op de route en hopen dat vooral jonge kunstenaars de ruimte gebruiken om hun werk te tonen”, zegt voorzitter Judith Loontjens van de Kunst- en Cultuurroute. “We roepen jonge kunstenaars dan ook op om zich aan te melden via hetlokaal@kunstroutemiddelburg.nl. “Daarnaast zou het mooi zijn als jongeren hierdoor de kunstroute vaker bezoeken.”

Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief